Logo

PREDSTAVNICI ATVU-a NA PROSLAVI 40. GODIŠNJICE EVANĐEOSKOG TEOLOŠKOG FAKULTETA

ETF 40 2

Predstavnici našeg Učilišta, prodekan za razvoj dr. sc. Dragutin Matak i profesor homiletike dr. sc. Nikolaus Satelmajer,sudjelovali 13. ožujka su na proslavi 40. obljetnice Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku. Uz brojne uzvanike među kojima su bili predstavnici više vjerskih zajednica, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, te osječkog sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera, svečanosti je prisustvovao i predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović.
Na svečanosti je Predsjedniku Republike dodijeljena Ekumenska povelja za doprinos promicanju kulture dijaloga, tolerancije i suživota među vjerskim i nacionalnim manjinama u Hrvatskoj. Na istome skupu dodijeljen je i počasni doktorat uglednom profesoru teologije na Sveučilištu Yale, Miroslavu Volfu.
Biranim riječima rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta, dr. sc. Peter Kuzmič, čestitao je predsjedniku Josipoviću na Ekumenskoj povelji i istaknuo kako se predsjednik odnosi s poštovanjem prema svim ljudima, a naročito prema nacionalnim manjinama. Vidno raspoložen predsjednik Josipović je zahvalio na povelji i počeo opisivati „Obećanu zemlju“ koju svatko traži na svoj način, jer je u prirodi ljudi da žive zajedno u miru, te da se ne mora biti vjernik da bi se vjerovalo u dobro, nadu i budućnost.
Poznati teolog i svjetski pomiritelj Miroslav Volf osladio je slušateljima lijepu duhovnost koja je najveće bogatstvo i koja ne ovisi o zemaljskim prolaznostima.
Evanđeoski teološki fakultet u Osijeku je u četrdeset godina djelovanja i rada obrazovao svećenike i teologe, znanstvenike i brojne uglednike iz pedeset zemalja svijeta koji danas obnašaju važne funkcije diljem svijeta.
Svima njima je osnovno poslanje širenje Kristovog Evanđelja, poruka mira i ljubavi, tolerancije i razumijevanja među ljudima bez obzira na vjeru, nacionalnost, boju kože i ostalo. Naše Učilište već godinama ima plodnu suradnju s Evanđeoskim teološkim fakultetom, preko kojega ima i validaciju svojih BA diploma.
Ovim putem još jednom izražavamo najsrdačnije želje i blagoslovljen nastavak rada svojim prijateljima u Osijeku.

Dragutin Matak

ETF 40 1

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt