Logo

Biblijska konferencija u Zagrebu

U Zagrebu je od 10. do 12. 03. 2017. održana Biblijska konferencija kojoj je nazočio veliki broj ljudi ne samo iz Hrvatske već i iz nekolicine okolnih zemalja. Kako je broj mjesta bio ograničen, još je veći broj onih koji su pratili prijenos konferencije koji se odvijao uživo. Govornici su bili dr. sc. Joseph Kidder, dr. sc. Roy Gane, dr. sc. Artur Stele i dr. sc. Elias Brasil de Souza, a tema je bila Suvremeni misijski i teološki izazovi u adventizmu.

Dr. sc. Kidder je napisao niz izuzetnih knjiga o misiji i crkvi i sada je podijelio s nazočnima neke od principa kojima se rukovodio prilikom rada u crkvama koje su izgledale kao da će se ugasiti. Njegova ljubav prema molitvi je pokrenula sve nazočne da i sami preispitaju koliko imaju blisku zajednicu s Bogom. Nitko nije mogao ostati ravnodušan slušajući prekrasna i čudesna iskustva iz osobnog života i rada na oživaljvanju crkava koja je podijelio tijekom svojih predavanja.

Dr. sc. Gane je jedan od najvećih svjetskih stručnjaka za knjigu Levitski zakonik. U svojim predavanjima odgovorio je na mnogobrojna pitanja u vezi starozavjetnih zakona koja muče suvremenog čitaoca. Ponovno se pokazalo da se principi koje je Bog otkrio u svojoj Riječi mogu primijeniti i donijeti radost i zdravlje također i čovjeku dvadeset prvog stoljeća.

Dr. sc. Stele donosi sa sobom ne samo teološko znanje već i iskustvo rada na svim razinama crkvene organizacije, a trenutno je jedan od podpredsjednika Generalne konferencije. Njegovo predavanje u subotu je motiviralo svaku osobu na dijeljenje vlastitog iskustva i saznanja o Bogu sa vlastitom obitelji i susjedima.

Dr. sc. Elias Brasil de Souza, direktor Instituta za biblijska istraživanja (Biblical Research Institute) je podijelio s nazočnima svoje razumijevanje biblijskog učenja o prirodi i osobnosti Svetog Duha, kao i principe koji pomažu u ispravnom i dubokom razumijevanju biblijskih tekstova.

Ako ste među onima koji su propustili priliku čuti eminentne stručnjake koji su učestvovali na ovoj Biblijskoj konferenciji, video snimci svih predavanja koja su održana na konferenciji se nalaze na YouTube kanalu na sljedećem linku:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLsZrHqEpTyEEaOGMsMFaP7zWYmKW6Wev4 gdje su vam u svakom trenutku dostupni.

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt