Logo

Prof. Miroslav Volf na teološkom simpoziju ATVU-a

Treći međunarodni teološki simpozij ATVU-a održan je u Maruševcu od 20. do 21. lipnja 2015. Tema simpozija je bila Bog i procvat čovjeka, a imali smo čast da nam simpozij otvori inicijator ove teme s Yale univerziteta iz SAD-a prof. dr. sc. Miroslav Volf. Nakon njegovog stimulativnog uvoda slijedili su prof. dr. sc. Peter Kuzmič, dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija, dr. sc. Ante Jerončić, dr. sc. Igor Lorencin, dr. sc. Dragutin Matak, dr. kand. Ana Džuver, mr. sc. Igor Mitrović, mr. sc. Darko Pirija i dr. kand. Radenko Džuver. Simpozij je donio veoma kvalitetne radove koji će uskoro biti objavljeni u našem časopisu Biblijski pogledi dostupnom u tajništvu ATVU-a.

Diplomski ispit, krštenje i završna svečanost 2014/15.

Diplomski ispit za ovogodišnju generaciju studenata ATVU-a održan je u četvrtak 11. lipnja 2015. Studentica Vesna Ivezić pristupila je ovom ispitu, a ona je prva kandidatkinja iz generacije izvanrednih studenata ATVU-a koji su svoje obrazovanje započeli prije sedam godina u Zagrebu. Čestitamo joj na uspješno položenom ispitu i vjerujemo da će njen primjer uskoro slijediti i ostali studenti iz iste generacije. Za vikend završne svečanosti gost govornik bio je pastor Janos Kovacz-Biro, tajnik za misionstvo pri Trans-europskoj diviziji u Engleskoj, a ujedno i izvanredni profesor ATVU-a. U subotu smo imali krštenje četvero mladih: Sare Pil, Ivane-Heidi Takač, Doroteje Razum i Michaela Bistrovića. Čestitamo ovim mladim ljudima na njihovom zavjetu s Bogom i želimo im puno blagoslova u životu. U nedjelju smo nastavili svečanost podjelom svjedodžbi i diplome, a ujedno smo se zahvalili  dosadašnjem dekanu Igoru Lorencinu i njegovoj supruzi Milani koji odlaze dalje služiti na ThH Friedensau u Njemačkoj.

Predavanja studenata ATVU za mlade u Križevcima

Studenti druge godine Adventističkog teološkog visokog učilišta (ATVU) iz Maruševca održali su tijekom vikenda 27. veljače do 1. ožujka 2015. niz duhovnih predavanja za mlade u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Križevcima. Predavanja su imala naslov “U potrazi za Isusom”, a pripremana su na nastavi Homiletike 2 na ATVU-u. Vikend je protekao u odličnom ozračju na obostrano zadovoljstvo, a gostovao je i gospel zbor El Roi iz Maruševca. Mnogi mladi ih raznih crkava bili su nazočni i ohrabreni iznesenim. Želimo zahvaliti crkvi u Križevcima na pozivu i gostoprimstvu. Želja nam je kao ATVU nastaviti organizirati ovakve duhovne vikenda za mlade i nadamo se da će primjer crkve u Križevcima inspirirati i druge mjesne crkve. Za više detalja glede organizacije sličnog vikenda, kao i slobodnih termina, javite se administraciji ATVU-a.

Magistarski studij u Maruševcu 2013/2014.

U suradnji s ThH Friedensau iz Njemačke ATVU nudi Masters of Theological Studies (MTS), izvanredni magistarski program iz teologije koji se sastoji od deset modula, a održava se u ljetnim terminima (dva modula godišnje). Trideset upisanih studenata dolazi iz osam zemalja regije, a ukupno će slušati 30 izabranih profesora iz raznih područja teoloških studija. Sljedeće slike donose kratak prikaz zadnja dva ljeta MTS nastave, čime je odrađeno četiri od ukupno deset modula.

Diplomski ispiti 2014.

Diplomski ispiti održani su u lipnju 2014. za studente Lauru Bazmenjak, Martinu Božić i Daniela Purdu, dok su studenti Ljubica Peršinović i Josip Pavić svoj diplomski ispit imali u prosincu 2013.

Završna svečanost 2014.

Završna svečanost ATVU-a i SŠ Maruševec odražana 15. lipnja 2014. s gostom prof. Timom Schroederom s ThH Friedensau iz Njemačke. Ovom prilikom diplomiralo je petero studenata redovnog programa teologije i jedna studentica kršćanske pedagogije.

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt