Logo

Natječaj za upis na izvanredni magistarski program (predbilježba; s novim informacijama)

UVOD
Radujemo se što vam možemo po prvi puta ponuditi magistarski program teologije (MTS – Master of Theological Studies), kojeg preko ATVU obavlja Friedensau Hochschule, Njemačka.
Program je izvanredan, nastava se izvodi u blokovima od po (prosječno) devet tjedana godišnje, u sveukupnom trajanju od 4 godine. Organizirana je u 10 modula (po 10 ects), a na kraju se piše završna teza (20 ects). Moduli imaju po (uglavnom) tri predmeta, koji nose 2-6 ects svaki (što omogućava fleksibilnost u fokusiranju studenta na određeni predmet).
Nastava će se najvećim dijelom organizirati tijekom raspusta (zimskog i osobito ljetnjeg), ali su mogući i neki drugi termini, ovisno o dostupnosti određenih profesora.
Ponavljamo da ćete imati u prosjeku 9 tjedana nastave godišnje (u najvjerojatnije tri dolaska po tri tjedna), s time što trebate izdvojiti i dosta vremena za ostale studentske obaveze (čitanje literature, pisanje radova, itd.). Studij je ozbiljan, zahtijeva dosta truda i napora, no opet je ovo izvedivije od bilo kojeg drugog diplomskog (MA) studija.
Osim predavača s Friedensaua i našeg učilišta, imamo i predavače iz regije, Europe i SAD, koji jamče visoku kvalitetu nastave.
Više detalja o predmetima i predavačima možete naći u ovom dokumentu:
MTS Marusevec Curriculum
PRAVO UPISA
Upisati se mogu svi koji imaju završeni prvi stupanj fakulteta (trogodišnji, bakalaureat, BA) ili ekvivalent iz teologije ili sličnog smjera. Studenti koji nemaju BA iz teologije trebaju imati barem jednu godinu (60 ECTS) teoloških studija i položene ispite iz grčkog i hebrejskog. Prosjek ocjena BA studija treba biti 3.5.
Od studenta se također očekuje pasivno poznavanje engleskog jezika (slušanje, i posebno čitanje, budući da će značajan dio literature biti na engleskom). Ispiti i radovi se pišu na hrvatskom jeziku (moguće je, po želji, i korištenje engleskog ili njemačkog).
DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS
– BA diploma ili ekvivalent (original ili ovjerena kopija).
– ovjeren prijepis ocjena.
– pismo preporuke (od bivšeg profesora ili od pastora).
Diploma i prijepis ocjena nisu potrebni za kandidate koji su svoju BA diplomu stekli na Adventističkom Učilištu Maruševec.
Pismo preporuke nije potrebno za zaposlenike Kršćanske adventističke crkve.
DIPLOMA
Diplomu na kraju studija dodjeljuje Friedensau i međunarodno je priznata. S njom se u Njemačkoj može bez problema upisati doktorat iz srodnih oblasti.
Prema zvaničnom tumačenju Agencije za visoko obrazovanje u Republici Hrvatskoj, ovaj magistarski studij u našoj zemlji ima status stručnog studija i ne vodi izravno doktoratu. No, svako sveučilište u Republici Hrvatskoj ima pravo samostalno odlučiti o tom pitanju i primiti takvog kandidata na doktorat. Za eventualna pitanja o statusu ove diplome u drugim zemljama, obratite se njihovim prosvjetnim vlastima.
U svakom slučaju, radi se o diplomi iz zemlje članice EU, te njezino priznanje u praksi nigdje ne bi trebao biti problem.
CIJENA STUDIJA
U ovome trenutku još ne možemo dati konačnu cijenu studija. Očekivana je ukupna cijena od oko 6-7000 kn godišnje (nastava, smještaj, prehrana). U troškove nisu uračunata putovanja, knjige i ostali materijali. Studenti s pastorskim statusom u Kršćanskoj adventističkoj crkvi mogu računati na znatnu financijsku pomoć Crkve. Točni detalji bit će poznati u najskorije vrijeme. Zasigurno se radi o financijski najpovoljnijoj mogućnosti magistarskog studija u našoj zemlji i šire.
Od trenutka objave ovog natječaja (5. veljače 2013.) započinjemo s predbilježbom zainteresiranih kandidata. Za sada je dovoljno da nam pismeno (mailom ili poštom) dostavite vaš interes za upis na ovaj studij.
ROK ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA JE 1. TRAVNJA 2013. Nakon toga će se obaviti upis kandidata koji ispunjavaju uvjete i pristaju na cjelokupni aranžman, potpišu ugovor, te uplate prvu ratu.
Više detalja možete saznati i kontaktirajući nas osobno:
prodekan@atvu.org
385 (0)42 290 790
Ili, poštom:
Adventističko Učilište
Maruševec, 82
42243 Maruševec
Hrvatska
Kandidati koji nam dostave svoje kontakt podatke (poželjno e-mail) redovito će dobivati svaku novu informaciju o programu. Pratite našu internetsku stranicu radi redovitog uvida u eventualne promjene i nove informacije.
OVAJ PROGRAM ORGANIZIRAMO SAMO SADA I STOGA JE ON JEDINSTVENA PRILIKA ZA VAS. TOKOM STUDIJA VIŠE NISU MOGUĆI UPISI, OSIM PREBACIVANJA S DRUGIH TEOLOŠKIH MAGISTARSKIH PROGRAMA.

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt