Logo

O nama

ATFAdventističko teološko visoko učilište u Maruševcu je kršćanska odgojno-obrazovna ustanova koja obučava djevojke i mladiće za plodonosan život i korisnu službu u crkvi i društvu. U ozračju toplih odnosa pronaći ćete stvarne odgovore što će pomoći da ostvarite istinsku promjenu u ovome svijetu.
U skladu s biblijskim načelima pružamo kvalitetnu izobrazbu, profesionalno usavršavanje i duhovno oblikovanje studenata. Naša je misija pružiti istinski odgoj koji je „više nego savladavanje određenog nastavnog programa. On je više nego pripremanje za sadašnji život. On se bavi cijelim čovjekovim bićem i odnosi se na cijelo razdoblje njegova postojanja. On znači skladno razvijanje tjelesnih, umnih i duhovnih snaga. On priprema studente za radosnu službu u ovome svijetu i za uzvišeniju i radosniju službu u svijetu koji će doći.“ (E. G. White, Odgoj, str. 11)

Smjerovi

Adventističko teološko visoko učilište upisuje studente prema bolonjskom programu u sljedeće smjerove:

Redoviti studij teologije je stručni studij za rezidentne studente (sa smještajem u Maruševcu), u kojemu je poseban naglasak na pripremi za pastorsku službu. Njegovim završetkom (nakon tri godine) stječe se titula prvostupnika teologije.

Izvanredni studij religije također je stručni studij u kojemu se naziv prvostupnik religije dobiva nakon šest godina izvanrednoga studija. Studij je prvenstveno namijenjen laicima koji uz svoj svakodnevni posao žele steći teološku naobrazbu. Nastava se održava nedjeljom u Zagrebu.

Izvanredni studij kršćanske pedagogije je stručni studij u kojemu se naziv prvostupnik vjeroučitelj stječe nakon šest godina izvanrednoga studija. Studij prvenstveno obučava vjeroučitelje radu u osnovnim i srednjim školama. Nastava se također održava nedjeljom.

Diplomski studij (MTS) nudimo u suradnji s ThH Friedensauom iz Njemačke, a riječ je o studiju u kojemu se akademski naziv magistar teoloških studija dobiva nakon šest godina izvanrednoga studija. Nastava se održava u ljetnim terminima.

ATFMeđunarodno priznanje

Završetkom prvostupničkih (dodiplomskih) programa stječe se 180 ECTS bodova, a student prima diplomu prvostupnika (bakaleurata). Završetkom diplomskog studija stječe se 120 ECTS bodova, a student prima diplomu magistra teoloških studija (MTS) od ThH Friedensau iz Njemačke. Adventističko teološko visoko učilište ima i međunarodnu akreditaciju od strane Adventist Acrediting Association (AAA).

Diplomirani studenti i studentice s uspjehom obavljaju različite poslove u crkvenim i drugim organizacijama i ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt