Logo

Predavanja studenata ATVU za mlade u Križevcima

Studenti druge godine Adventističkog teološkog visokog učilišta (ATVU) iz Maruševca održali su tijekom vikenda 27. veljače do 1. ožujka 2015. niz duhovnih predavanja za mlade u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u Križevcima. Predavanja su imala naslov “U potrazi za Isusom”, a pripremana su na nastavi Homiletike 2 pod vodstvom dekana Igora Lorencina. Mjesna crkva u Križevcima poželjela je ugostiti u svom prostoru  studene koji će tijekom vikenda održati predavanja, a studenti su spremno prihvatili izazov.

IMAG1831 (Custom)

Prvo predavanje održao je u petak navečer student Alen Hadžiefendić pod naslovom “U potrazi za tek rođenim Isusom”. U subotu ujutro studenti ATVU-a održali su kompletan subotnji jutarnji program, a nastupao je i gospel zbor El Roi iz Maruševca pod ravnanjem Aleksandre Saške Tikulin. Okupili su se mladi iz bliže i dalje okolice, a bilo je predstavnika iz Nove Gradiške, Požege, Daruvara, Grubišnog Polja, Virovitice i drugih mjesta. Crkva je bila doslovno premala za sve koji su došli i tražilo se mjesto više. Gospel zbor je navečer uz još nekoliko gostiju održao jednosatni koncert, a nakon toga studentica Aleksandra Saška Tikulin održala je predavanje pod naslovom “Gubavci traže nadu”. Uslužnost domaćina bila je vidljiva na svakom koraku. Njihov je trud došao posebno do izražaja kada su poslužili obilan ručak i večere. U nedjelju je niz predavanja zaključio student Manuel Tikulin s predavanjem pod naslovom “Poreznik u potrazi za smislom”.IMAG1857 (Custom)

Želimo zahvaliti crkvi u Križevcima na pozivu i njihovom starješini Kristijanu Dedušu na organizaciji. Želja nam je kao ATVU nastaviti organizirati ovakve duhovne vikenda za mlade i nadamo se da će primjer crkve u Križevcima inspirirati i druge mjesne crkve. Za više detalja glede organizacije sličnog vikenda, kao i slobodnih termina, javite se administraciji ATVU-a. Album sa slikama s ovog posebnog vikenda možete pogledati klikom na slijedeći link: https://atvu.org/foto-album/predavanja-studenata-atvu-u-krizevcima/

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt