Logo

Predsjednik Josipović posjetio adventističke obrazovne ustanove

IMAG0584

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je u petak, 26. travnja 2013. adventističke obrazovne ustanove U Maruševcu. Srednja škola u Maruševcu  s pravom javnosti i Adventističko teološko visoko učilište osmislili su program “Jedan školski sat za predsjednika”, na kojemu su dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija i dr. sc. Igor Lorencin sa svojim suradnicima predstavili rad ustanova i njihove odgojno-obrazovne smjernice.

Predstavljanje se sastojalo od kratkog filma kojim se opisala aktivnost Srednje škole, što ga je snimio učenik Boris Brkić, i prezentacije o ATVU-u koju je iznio dr. Igor Lorencin. Filmom o Srednjoj školi istaknuta je međunarodna i tolerantna klima u školi te zdravstveno prosvjećivanje što ga učenici sa svojim nastavnicima, odgajateljima i kuharima izvršuju u društvu. Prezentacija o Učilištu istaknula je novi magistarski teološki program, Međunarodni teološki simpozij, teološki časopis Biblijski pogledi te humanitarni projekt pomoći romskom naselju. Predsjednik je s pažnjom poslušao nastup maruševečkog zbora, koji je pod vodstvom prof. Lidije Đidara izveo Odu radosti Ludwiga van Beethovena, te gostujuću vokalnu skupinu “4Given” iz Slovenije, koji su otpjevali tri tradicionalne duhovne pjesme na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku. Maruševečki izviđači otpjevali su pjesmu pobjede i primili predsjednika Josipovića za svog počasnog člana, darujući mu izviđački rubac. Usto, Dramski studio izveo je nadahnut recital, a članovi Likovne skupine darivali su predsjedniku sliku koju su izradili za njega.

Predsjednik je u svom govoru istaknuo da bi volio da takva atmosfera vlada u cijeloj Hrvatskoj, jer je ne samo čuo riječi o ljubavi, prijateljstvu i prihvaćanju drugih već je i osjetio ove vrijednosti u našoj sredini. Najposlije predsjednik se fotografirao s učenicima i predstavnicima ustanova, s kojima je i prijateljski razgovarao na prigodnu domjenku. Maruševčani će pamtiti ovaj posjet, kojim je predsjednik poručio da cijeni naše ustanove te da se nitko u Republici Hrvatskoj “ne treba osjećati zapostavljeno i marginalizirano”, kako je istaknula ravnateljica dr. sc. Đurđica Garvanović-Porobija u svom pozdravnom govoru.

Đurđica Garvanović-Porobija

IMAG0579

 

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt