Logo

Zagreb: Veliki biblijski narativi

U akademskoj godini 2014/15. održavao se niz predavanja Veliki biblijski narativi – povijest i osnovne poruke biblijskih knjiga svakog drugog utorka u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a organizator predavanja je bilo Adventističko teološko visoko učilište.

Prvo predavanje u nizu održao je u utorak 11. 11. 2014. dr. sc. Dragutin Matak, prodekan za razvoj na ATVU-u, a naslov predavanja je bio Veliki biblijski narativi Starog i Novog zavjeta. Predavanje možete poslušati ispod:

 

Drugo predavanje u nizu održao je u utorak 25. 11. dr. kand. Radenko Džuver, prodekan za nastavu na ATVU-u,  a naslov predavanja je bio Knjiga Postanka – knjiga velikih početaka. Predavanje možete poslušati ispod:

 

Treće predavanje u nizu održao je u utorak 9.12. mr. sc. Zlatko Musija, predavač na ATVU-u, a naslov predavanja je Knjiga Izlaska – Rađanje izraelske nacije. Predavanje možete poslušati ispod:

 

Četvrto predavanje u nizu održala je u utorak 23.12. dr. kand. Ana Džuver, predavač Starog zavjeta na ATVU-u, a naslov predavanja je bio Levitski zakonik – evanđelje po Mojsiju. Predavanje možete poslušati ispod:

 

Peto predavanje u nizu održao je u utorak 13.01.2015. dr. kand. Radenko Džuver, prodekan za nastavu na ATVU-u. a naslov predavanja je bio Knjiga Brojeva – (ne)moć ljudskog faktora.

 

Šesto predavanje u nizu održao je u utorak 27.01.2015. mr. sc. Bobo S. Marčeta, predavač sistematske teologije na ATVU-u. a naslov predavanja bio je Ponovljeni zakon – posljednje upute prije obećane zemlje.

 

Sedmo predavanje u nizu održao je u utorak 10.02.2015. dr. sc. Dean Slavić, profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. a naslov predavanja bio je Knjiga o Jobu – žanr i teodiceja. 

 

Osmo predavanje u nizu održao je u utorak 24.02.2015. dr. sc. Igor Lorencin, dekan Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu, a naslov predavanja bio je Evanđelje po Mateju: Most između narativa Starog i Novog zavjeta

 

Pitanja i odgovori nakon predavanja Evanđelje po Mateju: Most između narativa Starog i Novog zavjeta 24.02.2015. Na pitanja odgovara dr. sc. Igor Lorencin, dekan Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu.

 

Deveto predavanje u nizu održao je u utorak 10.03.2015. dr. kand. Radenko Džuver, prodekan Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu, a naslov predavanja bio je Evanđelje po Marku: Radosna vijest iz Markove perspektivepredavanje.

 

Deseto predavanje u nizu održao je u utorak 24.03.2015. dr. sc. Dragutin Matak, prodekan za razvoj Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu, a naslov predavanja bio je: Jedinstvenost Lukinog evanđelja. 

 

Jedanaesto predavanje u nizu održao je utorak 07.04.2015. dr. sc. Igor Lorencin, dekan Adventističkog teološkog visokog učilišta u Maruševcu, a naslov predavanja bio je: Evanđelje ljubljenog učenika – narativne strategije Ivanovog evanđelja

 

Dvanaesto predavanje u nizu održala je u utorak 21.04.2015. dr. sc. Vesna Badurina Stipčević, a naslov predavanja je bio Hrvatska glagoljaška Biblija – stanje istraživanja. 

 

Trinaesto predavanje u nizu održala je u  utorak 05.05.2015. dr. kand. Ana Džuver, predavač hebrejskog jezika i Starog zavjeta na ATVU-u, a naslov predavanja bio je Jošua – genocid u božje ime?

 

Četrnaesto predavanje u nizu održao je u utorak 19.05.2015. dr. kand. Radenko Džuver, predavač Starog zavjeta na ATVU-u, a naslov predavanja bio je Knjiga o Sucima – postmodernizam drevnog Izraela.

 

Petnaesto predavanje u nizu održao je u utorak 02.06.2015. mr. sc. Zlatko Musija, predavač Starog zavjeta na ATVU-u, a naslov predavanja bio je Knjiga o Ruti – od tragedije do ljubavi. 

 

Šesnaesto predavanje u nizu održala je u utorak 16.06.2015. dr. sc. Đurđica Garvanović Porobija, ravnateljica Srednje škole Maruševec, a naslov predavanja bio je Miroslav Krleža i Biblija. 

 

Posljednje predavanje u nizu održao u utorak 30.06.2015. dr. sc. Dragutin Matak, prodekan za razvoj ATVU-a, a naslov predavanja bio je Djela Apostolska – rođenje crkve. 

Biblijsko otvoreno uciliste LIPANJ (Custom)

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt