Logo

Život na fakultetu

AkademskiAkademski

Duboko biblijsko-teološko promišljanje. Traženje biblijskih odgovora na izazove suvremenoga doba.

Studenti uče kako u Bibliji prije svega pronaći Boga, kako u njoj pročitati ono što stvarno piše, kako razumjeti Bibliju u njezinom povijesno-kulturološkom kontekstu te kako ju primijeniti na današnje vrijeme.
Studenti uče razmišljati o Bogu i čovjeku na sustavan i razuman način, razmišljajući o međupovezanosti raznih vjerovanja, biblijskoj utemeljenosti vlastite vjere i praktičnim implikacijama određenih vjerovanja.
Studenti se osposobljavaju djelovati i propovijedati evanđelje u suvremenom kontekstu globalizacije, eksplozije znanja i informacija, komunikacije i tehnologije, urbanizacije, krize morala, ubrzanoga stila života i ostalih suvremenih trendova.
Studenti stječu praktično-teološke vještine potrebne za kvalitetnu pastorsku službu i dušebrižništvo, odnosno za vjersko poučavanje djece i odraslih.

DuhovniDuhovni

Zajedništvo i duhovnost: Izražavanje svoje vjere u bogoslužju i službi.

Studij i cjelokupno ozračje doprinose jačanju osobnoga odnosa s Bogom.
Na nastavi i općenito na kampusu ostvaruje se pravo kršćansko zajedništvo, topli odnosi, trajna prijateljstva i ozračje međusobne službe.
Učilište je predano iskrenom traženju odgovora, osobnom i zajedničkom doživljaju vjere te izražavanju duhovnosti aktivnom službom.
Studenti su neprestano uključeni u molitvu i proučavanje Biblije u skupinama, bogat bogoslužbeni život, službu mladima u srednjoj školi te brojne formalne i neformalne diskusije o raznim praktičnim i teoretskim izazovima života.
Studenti su uključeni u razne evanđeosko-biblijske programe u okolici i širom naše Unije, kao i u posjećivanje drugih crkava i razne humanitarne projekte.

TjelesniTjelesni

Zdrava hrana, lijepa priroda i odlične prilike za sport, rekreaciju i rad.

Kampus se nalazi u prekrasnoj zelenoj prirodi u blizini Dvorca Maruševca, s izuzetnim prilikama za šetnje i izlete te odmor, učenje i proučavanje u tihom ozračju prekrasno stvorene prirode.
U kuhinji se priprema zdrava i ukusna hrana.
Studenti zajedno sa srednjoškolcima sudjeluju u raznim sportskim, rekreativnim i izviđačkim aktivnostima, a život u Maruševcu omogućuje razvijanje radnih navika i dobre organizacije vremena.

U svojoj cjelokupnosti akademski, duhovni i tjelesni aspekti studijskih programa na ATVU-a pomažu cjelovitom oblikovanju studenata za kvalitetan doprinos okolini u kojoj će kasnije živjeti i raditi.

Donacije

Svoju financijsku podršku Adventističkom teološkom visokom učilištu u Maruševcu možete poslati na naš račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN: HR0923600001102344486
Poziv na broj: 05 04016793
SWIFT (BIC): ZABAHR2X
Život na fakultetu Nastavno osoblje

Naslovnica | O nama | Povijest | Programi | Upisi | Knjižnica | Kontakt